3-я Международная конференция "Сотрудничество для решения проблемы отходов", 7 - 8 февраля 2006 г., Харьков, Украина

Главная страница
Сведения об авторах

ПРО ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ ОКРЕМИХ ВИДІВ ВІДХОДІВ ЯК ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ

ШУСТЬ В. І., САКАДА М. Г.

Український центр управління відходами Науково-дослідного економічного інституту Мінекономіки України (Київ)

В промислово розвинених країнах для ефективного впливу на процеси утворення, використання, знешкодження та екологічно безпечного розміщення відходів впроваджуються відповідні механізми: система фінансово-економічних стимулів, координаційно-організаційні заходи, санкції щодо відшкодування збитків, що нанесені навколишньому середовищу.

Надання значних фінансових пільг сприяє успішному розвитку утилізації відходів і створює вигідні умови для підприємств, які перероблюють відходи своїми силами, або передають відходи іншим підприємствам. Координаційно-організаційні заходи, які проводять державні органи та установи, спрямовані на роботу щодо збирання відходів як вторинної сировини. Ці установи зобов'язані організовувати централізоване збирання вторинних ресурсів, забезпечувати підприємства та комунальні господарства спеціальним устаткуванням та ємностями для збирання відходів, необхідними для перевезення, перероблення тощо. Державна фінансова політика у сфері екології в розвинених країнах світу передбачає переважно державне фінансування, незважаючи на те, що у більшості цих країн введено принцип: "той хто забруднює, той і відшкодовує збитки", які наносяться навколишньому середовищу. Серед відходів, для яких широко застосовується цей принцип, є відпрацьовані технічні мастила, акумулятори та зношені шини.

Запропонований організаційно-економічний механізм залучення цих відходів у господарський обіг, на відміну від інших фінансових важелів у сфері поводження з відходами, спрямований на концентрацію зусиль органів виконавчої влади, підприємств і організацій, також фінансових ресурсів з наступним розподілом їх залишку (після повернення цільових коштів підприємствам, які здійснюють утилізацію відходів) на конкурсних засадах для створення системи збирання, зберігання і транспортування відходів як вторинної сировини та створення потужностей з їх перероблення і утилізації, а також на природоохоронні заходи. Механізмом урегульовуються фінансові взаємини між виробником (імпортером) товарної продукції, підприємствами, що здійснюють утилізацію відходів, створюють потужності з перероблення і утилізації відходів, та споживачем товарної продукції. Організаційно-економічний механізм передбачає, що підприємства, установи, організації усіх форм власності, які виробляють та імпортують сировину, товарну продукцію, повинні забезпечити збирання, зберігання та утилізацію окремих видів відходів, які утворилися внаслідок споживання виробленої (імпортованої) ними товарної продукції, відповідно до мінімальних норм утилізації, або укладати договори про надання їм послуг із збирання, зберігання та утилізації окремих видів відходів як вторинної сировини з ДК "Укрекокомресурси" (далі - Компанія) чи іншими спеціалізованими підприємствами, які мають відповідні ліцензії та умови надання послуг на всій території України, де утворюються відповідні відходи.

Дія організаційно-економічного механізму не поширюється на:

_ підприємства, установи, організації та суб'єкти підприємницької діяльності, які експортують товарну продукцію;

_ підприємства, установи, організації та суб'єкти підприємницької діяльності, які виробляють і імпортують базові мастила, що застосовуються для виробництва товарних мастил;

_ продукцію гуманітарної і технічної допомоги.

Кошти, які отримані Компанією від вітчизняних виробників та імпортерів товарної продукції, спрямовуються:

_ у розмірі не менше 50% - на конкурсній основі підприємствам, які здійснюють утилізацію відходів як вторинної сировини. Рішення про використання коштів схвалюються технічною радою Компанії та погоджуються з Міністерством екології та природних ресурсів України. Умови проведення конкурсу визначаються технічною радою Компанії;

_ у розмірі не більше 40% - на створення потужностей з утилізації та мережі збирання відходів, а також на удосконалення технології і обладнання з перероблення відходів як вторинної сировини, а також на природоохоронні заходи з питань поводження з цими відходами. Рішення про використання коштів схвалюються технічною радою Компанії та погоджуються з Міністерством екології та природних ресурсів України;

_ у розмірі 10% - на організацію управління та функціонування системи збирання, перероблення та утилізації відходів як вторинної сировини.

Компанія працює на підставі договорів:

_ з підприємствами, які мають відповідні ліцензії та здійснюють утилізацію відходів як вторинної сировини, перераховує їм кошти на конкурсній основі за фактичний обсяг утилізованих відходів;

_ з Національним центром поводження з небезпечними відходами на природоохоронні заходи з питань поводження з відходами як вторинною сировиною.

Підприємства, які здійснюють утилізацію відходів, повертають не менше 70% цільових коштів, які отримані від Компанії, споживачам продукції та підприємствам, що здійснюють збирання і заготівлю відходів як вторинної сировини за фактичні обсяги постачання відходів на утилізацію. Споживачі продукції, в тому числі фізичні особи, за умови постачання окремих видів відходів на пункти збирання, заготівлі або на підприємства, що здійснюють їх утилізацію, отримують грошову компенсацію за постачання цих відходів.

У разі укладання вітчизняними виробниками та імпортерами товарної продукції договорів з іншими спеціалізованими підприємствами, які надають відповідні послуги, їх взаємовідносини визначаються умовами договору.

Главная страница
Сведения об авторах


© Независимое агентство экологической информации

Последние изменения внесены 23.04.07