Ежегодная Международная конференция "Сотрудничество для решения проблемы отходов"

Главная страница

Сведения об авторах

РОЗРОБКА ПРОГРАМИ ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ

АБРАМОВИЧ І. О., БОНДАР І. Л.

ЗАО "УкркомунНДІпрогрес" (Харків)

 

Сучасний стан системи санітарної очистки та поводження з відходами в населених пунктах України незадовільний.

Для подолання значних недоліків цієї важливої сфери комунального господарства інститут "УкркомунНДІпрогрес" за дорученням Держжитлокомунгоспу розробив "Програму поводження з твердими побутовими відходами в Україні".

Основна мета Програми - забезпечення повного збирання, своєчас ного видалення, знезараження та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ), зменшення їх шкідливого впливу на довкілля і здоров'я людей. Програма визначає основні напрями у сфері поводження з побуто вими відходами як складової частини державної політики в галузі охоро ни довкілля, використання природних ресурсів, забезпечення екологічної та санітарної безпеки; передбачає впровадження сучасних ефектив них науково обгрунтованих методів поводження з відходами; сприяє створенню нових об'єктів поводження з ТПВ; забезпечує комплексне використання ресурсноцінних компонентів ТПВ, планує структурну перебудову всієї системи санітарної очистки.

Програма має бути реалізована в 2 етапи - першочергові заходи (2004 - 2005 рр.) та перспективні роботи (до 2010 р.). Фінансування реалізації Програми передбачається з різних джерел - державного та місцевих бюджетів, позабюджетних фондів.

Розроблена Програма узгоджена з усіма зацікавленими установа ми, міністерствами та відомствами, затверджена Держжитлокомунгоспом і подана на реєстрацію в Мінюст України.

Главная страница

Сведения об авторах


© Независимое агентство экологической информации
Последние изменения внесены 22.04.07